FormgivareANETTE GISSBERG
Designer

Kreatör från Borås. Skapar både med lera, färg och pensel. Oftast blir det djur, lite egensinniga och udda men kul djur som lockar fram ett leende.


MILLIS SARRI
Designer

Illustratör, grafisk formgivare och pälsdjursallergiker. ”Grace & Friends är ett gäng trogna följeslagare som symboliserar de hundar i mitt kvarter som ständigt hänger efter mig trots att jag är superallergisk mot pälsdjur.”


JETTE ABILDGÅRD
Designer
Jette är den nyaste designern i vårt designteam på Nääsgränsgården. Med sin långa erfarenhet som keramiker och känsla för detaljer ser vi fram emot ett långt samarbete tillsammans. Idag jobbar hon nästan enbart med porslin som material och produkterna tar form i hennes atelje i Hjallerup, Danmark.


MARIA FEUK
Designer

Maria är en konsthantverkare från Växjö. Hon arbetar med att mot beställning, förse olika glasobjekt med personliga motiv. Allt från namngravyr till porträtt. På ”fritiden” skapar hon konstglas med kunskap och känsla. Hennes kärlek till glas genomsyrar hela verksamheten och alla hennes verk. Marias produkter hittar du här.


MONA BÅGLING
Designer

En passionerad och produktiv konsthantverkare/formgivare från Hammerdal, i vackra Jämtland. Tillverkar bruksföremål och figurer i stengods. Har även stor passion för dekormåleri. Drivs av lusten till färg och form. Monas produkter hittar du här.


STINA JARENSKOG
Designer

Med en bakgrund som attributmakare inom film och teater, formger Stina i de flesta material. Hon brinner för att skapa figurer med liv och lekfullhet, och utgår gärna från folktro, mytologi och naturväsen. Från sin verkstad i östra Göteborg har hon närheten till stora skogar där hon finner inspiration. Stinas produkter hittar du här.CARINA "CAJO" JOHANSSON
Designer

Konsthantverkare och formgivare från Jönköping. Hennes dagliga sysslor är att tillverka bruksföremål och skulpturer av lera, mest på beställning till offentlig och privat miljö. Detaljrika tavlor i olika material och tekniker tar också form mellan varven i Cajo's ateljé. Cajo's produkter hittar du här.


CECILIA CARLSON
Designer

Formgivare som bor och arbetar i Älvängen. Cecilia gör figurer som skänker glädje i vardagen och som får oss att skratta. För Nääsgränsgården har Cecilia bland annat formgivit den omtyckta serien Älgar. Cecilias produkter hittar du här.


THOMAS ULLSTRÖM
Designer

Konstsmed med smedja i Åmål. Inspirationen hämtas från vikingatid och nordisk forntid och ovandlas till gedigna bruksföremål med äkta känsla. Ljusstakar med en känsla av tidlöshet är Thomas signum. Thomas produkter hittar du här.RUTH VETTER
Designer

Kreativ och produktiv formgivare som bor i Onsala. Gör bruksföremål och figurer i lera och överför mönster från stengods till textil. Ruth har bland annat formgivit våra mycket populära tomtar liksom uppskattade produkter för det dukade bordet. Ny för säsongen är serien Hugo i form av tomtar, lyktor, skålar, textila produkter och servetter. Ruths produkter hittar du här.


LENA QVICK STRÖM
Designer

Prisbelönt formgivare från Lidköping som huvudsakligen arbetar i lera och modellerar från grunden. För Nääsgränsgården har Lena formgivit den läckra havskollektionen för sommaren och serien Vättar med lyktor och skålar för vintersäsongen. Lenas produkter hittar du här.


MARIE STENDAHL
Designer

Kreatör från Östkusten. Målar och skapar i material som textil, metall, trä och keramik. Maries produkter hittar du här.